Rugpijn en pijn in heup

september 26, 2018 Off By Marjolijn van Velsen

Al jaren had ik af en aan last van mijn rug. Tot dit zo erg werd vanwege hernia gerelateerde klachten, dat de huisarts langs moest komen, omdat ik op bed lag en geen kant meer op kon. Ik heb toen zware pijnstillers moeten slikken. De huisarts verwees mijn naar een neuroloog.  De neuroloog heeft uiteindelijk zenuwblokkades (injecties) gedaan, maar die hebben niets geholpen. Hij zei dat ik bij hem uitbehandeld was en stuurde me door naar een orthopeed.

De orthopeed heeft  gekeken  of de pijn misschien veroorzaakt werd door een heupprobleem. Maar foto’s wezen uit dat mijn heup er prima uitzag. Een hele geruststelling. Deze man constateerde wél dat ik scheef stond, mijn ene schouder stond lager dan de andere.

Toen kwam ik bij Marjolijn (Knoop Eruit) terecht. Zij adviseerde mij om een fysiotherapeut te zoeken die gespecialiseerd is in houding . Hier heb ik oefeningen gekregen die ik thuis elke dag moest doen.

Marjolijn heeft mijn rug, billen en benen gemasseerd, er zaten veel triggerpoints in.  Door met de massage de spanning in de spieren af te laten nemen, zullen de spieren niet meer aan de wervels trekken en de zenuwen samenpersen, zodat de pijn afneemt.

Ik kan inmiddels na 9 behandelingen weer alles doen zoals ik dat gewend was vóór ik last van mijn rug kreeg. En door het doen van oefeningen en het los masseren van  de spieren staan mijn schouders weer op gelijke hoogte.

Frans