Golfelleboog en muisarm

september 26, 2018 Off By Marjolijn van Velsen

Ik kom al enige tijd bij Marjolijn (Knoop Eruit) met een diversiteit aan klachten. Het valt me op, dat zij de behandeling heel anders uitvoert dan hetgeen je van andere behandelaars gewend bent.

Bij pijn aan de muis van mijn duim door veel computerwerk, begint ze in de buurt van mijn elleboog te masseren, waarna door het weghalen van de spanning op bepaalde spieren en dus ook de zenuwen, de pijn in de duim verdwijnt. Dit kostte 2 behandelingen. Ik heb tevens direct op haar aanraden een andere muis aangeschaft omdat de te kleine muis de problemen veroorzaakte.

Ik ben een groot liefhebber van de golfsport, en ben dan ook een paar keer per week op de golfbaan te vinden. Bij mijn golfelleboog heeft ze overal gemasseerd, maar tot mijn verbazing niet aan mijn elleboog. Terwijl ik er al tijden mee rondliep en mijn favoriete sport uit het zicht zag verdwijnen, was ik na 2 behandelingen met stomheid geslagen, dat de pijn nagenoeg verdwenen was.

Marjolijn hanteert het standpunt, dat de oorzaak van dergelijke pijnen ligt in de, wellicht al geruime tijd, opgebouwde spanning in de spieren, die uiteindelijk de pezen op de bewuste plek te strak trekken, waardoor pijn ontstaat. Met name bij mijn golfelleboog bleken de spieren in mijn borst en bovenarm de spanning op te wekken. Nadat die spanning was weggenomen, verdween vanzelf de pijn in mijn elleboog.

Aangezien ik ontzettend tevreden ben over haar behandeling, heb ik zo ondertussen een groot deel van de spanning in mijn rug en benen laten masseren/wegnemen met bijzondere resultaten.

Nekklachten werden ook veroorzaakt door spanning in mijn rug. Hoewel die behandeling, op zijn zachts gezegd, heftig was door het losmaken van bindweefsel in mijn rug en massage van de spieren, was het resultaat overweldigend.

Ik denk dat een ieder door werk, computergebruik, stress en dergelijke, in loop der tijd ongemerkt veel spanning in zijn lichaam opbouwt, die op een gegeven ogenblik tot tal van klachten leidt.

Het zal voor eenieder wellicht verschillend zijn maar ik heb meer vertrouwen in de aanpak van Marjolijn dan in die van de meeste behandelaars, omdat zij als het ware buiten de klacht om kijkt en uitzoekt wat allemaal met elkaar in verband staat en daar haar behandeling op loslaat.

Ik kan een ieder dus met aan zenuwen en spieren gerelateerde pijnklachten aanraden om het in ieder geval te proberen. Voor mij waren, en zijn, de behandelingen verbluffend.

Dat Marjolijn daarnaast een bijzonder aardige en invoelende dame is maakt een behandeling alleen maar prettiger!

Rob